EnviLoop önskar god jul!

Tyvärr har tant tö varit framme och tagit bort all snö (i alla fall i vår del av landet) men trots detta börjar julstämningen infinna sig här på EnviLoop. Vi vill med detta nyhetsbrev passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Men eftersom vi alltid vill ligga steget före får ni även en försmak av vad som händer under det nya året, i form av vårens kursschema. Sist men inte minst vill vi även uppmärksamma er på att vi nu har lanserat vår egen kunskapsbas ”EnviLoop Akademin” på vår hemsida. Vi uppmanar er alla att skugga en vecka i sköna maj i era nya kalendrar för 2014 för att ta del av ”EnviLoop Akademins kunskapsdagar” -vilket är något ni absolut inte vill missa!

Vårens kursschema

Vi har några favoriter i vårt kursutbud som vi självklart kommer att köra även till våren 2014, ex. "Förbränningsteknik" och "Grundkurs i matarvatten- och pannvattenkemi samt rening av rökgaskondensat". Som ni säkert förstått har vår populära kurs om gällande lagstiftning för stora förbränningsanläggningar och förbränning av avfall fått en ansiktslyftning i och med att de nya förordningarna SFS 2013:252 och SFS 2013:253 trätt i kraft och kommer i och med sin popularitet och aktualitet att köras två gånger under våren.

Vi fortsätter även med våra användbara CombiLab-kurser samt den nya favoriten "OPC i praktiken".

I vårens schema har vi dessutom lagt in kurs i FlueGas eftersom flera av er har efterfrågat detta.

Besök gärna vår hemsida och läs mer om alla våra kurser. Det går naturligtvis jättebra att anmäla sig redan nu!

Nu lanserar vi EnviLoop Akademin!

Vi vet att ni liksom vi i ert dagliga arbete är i behov av att genomföra enkla beräkningar, som ex. omräkning mellan olika enheter eller syrehalter. Vi vet även att internet kan kännas som en djungel för den som söker efter lagar, förordningar eller föreskrifter.

För att underlätta för er (och för oss själva) lanserar vi nu EnviLoop Akademin som är en ny sida på vår hemsida.

Vi hoppas att ni kommer att använda den som ett uppslagsverk eller formelsamling i ert dagliga arbete. Vår ambition är naturligtvis att med tiden komplettera akademins innehåll samt att innehållet alltid ska vara fräscht och uppdaterat. Tveka inte att höra av er till oss om ni har önskemål om ny intressant information som ni vill se där. Till våren, närmare bestämt vecka 20, har vi stora planer för hur vi genom EnviLoop Akademin ska kunna träffas, nätverka och bredda våra kunskaper inom energi-, miljö-, vatten- och systemteknik. Så håll utkik efter inbjudan till några fullspäckade kunskapsdagar i EnviLoop Akademins regi hos oss i Västerås med gott om tid för erfarenhetsutbyte och trevligt umgänge. Skugga vecka 20 redan nu!

Slutligen hoppas vi att ni alla ska få tid att njuta av skönsjungande luciatåg samt en lugn och fridfull jul med god mat och mycket fina klappar!

 

God Jul och Gott Nytt År!