EnviLoop önskar glad midsommar!

Äntligen är sol och värme här och det har blivit dags att fira midsommar! Men först vill vi dela med oss av lite intressant information. Den 18 juni trädde två nya förordningar i kraft rörande drift och kontroll av stora förbränningsanläggningar och förbränning av avfall. Samma dag höll vi ett seminarium för våra kunder i ämnet, vilket blev en mycket trevlig tillställning. För dig som missade detta kommer en ny chans efter sommaren.

Kanske har du redan nu börjat fundera på vad du vill fördjupa dig i till hösten? Då passar det bra att ta en ordentlig titt på EnviLoop:s kursschema för hösten som nu finns upplagt på vår hemsida. Med våra kurscheckar blir det prisvärt att gå en kurs tillsammans med dina kollegor, eller att komma tillbaka till oss flera gånger och ta del av olika kurser.

Nya förordningar för stora förbränningsanläggningar och förbränning av avfall

Den 18 juni trädde som sagt de två nya förordningarna SFS 2013:252 och 2013:253 i kraft. Dessa ersätter stegvis föreskrifterna NFS 2002:26 och NFS 2002:28. Förordningarna medför en del förändrade förhållningsregler för de berörda anläggningarna, men framförallt medför de skärpta begränsningsvärden för utsläpp till luft. För er som driver en stor förbränningsanläggning eller använder avfall som bränsle är det hög tid att göra en djupdykning i de nya förordningarna för att se hur förändringarna påverkar just er anläggning. Självklart kan vi på EnviLoop hjälpa er med detta, kontakta gärna Håkan Fjäder, 021- 10 56 42 eller Sofia Ericson, 021- 10 56 45 för diskussion.

För dig som är intresserad av att få en genomgång av nyheter och förändringar i förordningarna jämfört med de tidigare gällande föreskrifterna, samt att möta andra verksamhetsutövare för att diskutera detta, kommer vi att hålla ytterligare ett seminarium efter sommaren. Separat inbjudan till detta kommer till din mail.

För dig som vill ha en mer grundlig genomgång av kraven som gäller för stora förbränningsanläggningar och vid förbränning av avfall rekommenderar vi vår heldagskurs i ämnet som finns schemalagd vid två tillfällen under hösten, enligt kommande stycke i detta nyhetsbrev.

Vårt kursutbud

Vår kursverksamhet har pågått under många år och flera av våra kurser är riktiga "långkörare" medan andra har kommit till efterhand när vi sett att intresse fanns. Ny för hösten är kursen "OPC i praktiken". Denna kurs vänder sig till dig som behöver få en grundläggande kunskap om vad OPC innebär och hur denna industristandard kan användas i styr- och mätsystem.

Vår populära kurs om "Gällande lagstiftning för stora förbränningsanläggningar, samförbränningsanläggningar och avfallsförbränningsanläggningar, samt standarden SS-EN 14181" har självklart omarbetats inför hösten till följd av att två nya förordningar har tagits i drift för att verkställa kraven på dessa typer av anläggningar i industriemissionsdirektivet.

Till hösten erbjuder vi följande öppna kurser som genomförs på vårt kontor i Västerås:

Kurs Genomförande Sista anmälan Pris
Förbränningsteknik 11-12/9 28/8 13 500
Gällande författningar för stora förbränningsanläggningar, samförbränningsanläggningar och avfallsförbränningsanläggningar, samt standarden SS-EN 14181 26/9 och 28/11 12/9 och 14/11 6 900
Diplomerad drifttekniker* 2-3/10 18/9 13 500
Energiteknisk grundkurs 10/10 26/9 6 900
CombiLab - Praktiskt handhavande 16/10 2/10 6 900
CombiLab - Konfigurering och rapportering 17/10 2/10 6 900
Grundkurs i matarvatten- och pannvattenkemi samt rening av rökgaskondensat 6/11 23/10 6 900
OPC i praktiken 13/11 30/10 6 900
Tillståndshantering och egenkontroll i praktiken 21/11 7/11 6 900
Grundläggande miljörapportering 5/12 21/11 6 900

*Förlagd till Tekniska Verken AB:s anläggning i Katrineholm där fluidbädds- och rosterpanna samt turbin finns att beskåda.

En nyhet för hösten är att vi utöver dessa öppna kurser även håller en riktad kurs för tillstånds- och tillsynsmyndigheten:

Kurs Genomförande Sista anmälan Pris
Var ska fokus ligga vid miljöprövning tillika tillsyn av förbränningsanläggningar? 25/9 11/9 6 900

Kurscheckar

Vi tycker att de kunder som är återkommande deltagare vid våra kurser ska få rabatt på kurspriset och därför har vi infört ett system med kurscheckar. Dessa checkar köps i förväg i paket om 3, 5 eller 10 stycken och används sedan som betalning när du vill gå en kurs. Checkarna är giltiga ett år från beställningsdatum och självklart blir rabatten större ju fler checkar du köper. Läs gärna mer om detta förmånliga system på vår hemsida.

Vi kommer gärna till er

Ibland är det viktigt att tex. ett skiftlag får gå en kurs tillsammans för att få möjlighet att diskutera de förutsättningar som är unika för just er verksamhet. I ett sådant läge är det ofta bra med en platsförlagd kurs. Självklart kan alla våra kurser hållas på plats hos er och vi anpassar då gärna kursmaterial och kursplan till att omfatta de förutsättningar som gäller för er.

Anmälan och frågor

Du anmäler dig till våra kurser genom att fylla i en elektronisk blankett på vår kurshemsida.

Har du frågor om våra kurser eller systemet med kurscheckar? Kanske vill du att vi planerar en företagsförlagd kurs hos er? Varmt välkommen att höra av dig till vår kursansvarige Britt-Marie Johansson, 021-40 86 55.

 

Slutligen vill vi önska er alla en glad midsommar och en riktigt skön semester!