Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här

Från oss alla till er alla...

Ännu ett år har passerat och det är åter dags för julskinka och nyårsbubbel! Genom detta nyhetsbrev vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Innan ni tar ledigt vill vi dock uppmärksamma er på att standarden (SS-EN 14181) för kvalitetssäkring av automatiska mätsystem nu har publicerats i en reviderad version. Revideringen medför ett antal betydande förändringar för alla er som har en stor förbränningsanläggning eller förbränner avfall.

I sedvanlig ordning vill vi göra er uppmärksamma på vad som komma skall under år 2015. Vårens schema för de öppna kurserna på vårt kontor i Västerås är nu släppt och vi kan även presentera en ny förmån för er som har CombiLab med supportavtal.

Sist men inte minst vill vi även berätta om ett intressant och hedersvärt CombiLab-uppdrag som vi har fått förtroendet att utföra åt Skanska.

SS-EN 14181:2014 har släppts

Efter många års arbete har en ny uppdaterad version av standarden för kvalitetssäkring av automatiska mätsystem släppts. De huvudsakliga momenten för genomförande av kvalitetssäkring kvarstår, men ett flertal detaljer har förändrats på ett betydande sätt. Här följer ett axplock av ändringarna:

  • Nya AMS ska vara certifierade enligt EN 15267-1, EN 15267-2 och EN 15267-3. Standarden har även kompletterats med vägledning kring hur dessa standarder ska beaktas för befintliga AMS.
  • Rekommendationen är nu att kvalitetssäkring ska utföras även för hjälpparametrar.
  • Vid låga koncentrationer kan under vissa förhållanden en AST ersätta en QAL2.
  • En ny metod för utvärdering av parallellmätningar vid låga koncentrationer har införts.
  • Regler kring hur begränsat ett kalibrerat mätområde får vara i förhållande till ELV har införts.
  • Vissa klargöranden kring tillämpning av automatkalibrering har införts.

Punkterna ovan är ett axplock och det finns fler nyheter att upptäcka i standarden. Du som vill ha en grundlig genomgång av den reviderade standarden är naturligtvis välkommen till oss på kurs 10/3.

Vårens kursschema är fastställt

Nu är det dags att anmäla sig till vårens kurser! Vi erbjuder våren 2015 en blandning av förbränningsteknik, djupdykning i miljölagstiftning, praktiska CombiLab-utbildningar och två vattentekniska utbildningar.

På vår hemsida finner du information om alla våra öppna kurser samt formulär för anmälan, varför inte bestämma dig redan nu innan kalendern blir full?

Glöm inte bort att vi mer än gärna kommer till er för genomförande av företagsanpassade utbildningar och missa inte våra förmånliga kurscheckar om ni är många som vill delta.

Extra förmåner för våra CombiLab-kunder med supportavtal!

Från och med årsskiftet blir det om möjligt än mer förmånligt att teckna supportavtal för realtidsrapporteringssystemet CombiLab. Förutom fri support via telefon eller VPN-uppkoppling, ingår från och med årsskiftet även uppgraderingskostnaden för nya versioner av CombiLab-licensen. Till en fast månadsavgift erhåller ni alltså både fri support och fria uppgraderingar av programvaran.

Kontakta Alf Karlsson, 021-40 86 53 för mer information om CombiLab supportavtal. Eller läs mer om CombiLab på vår hemsida.

Skanska väljer CombiLab igen!

EnviLoop har ännu en gång fått förtroendet av Skanska att leverera CombiLab för mätning och övervakning av vattenutsläpp vid bygget av en ny forskningsanläggning utanför Lund i samarbete med ESS (The European Spallation Source). Där ska CombiLab användas för att kontinuerligt övervaka och rapportera vattenflöde, pH-värde och vattnets partikelhalt från tre dräneringsstationer på byggområdet. Läs mer om bygget här.

Sedan 2005 har Skanska använt CombiLab för motsvarande mätningar vid ett annat stort projekt, nämligen i Hallandsåstunneln.

 

          

Vi tackar alla våra kunder för ett gott samarbete under det gångna året och önskar er en riktigt

God jul och ett gott nytt år!

 

I år väljer vi att stödja Barncancerfonden i deras arbete för att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver.